sportfysio 2               Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Onze sportfysiotherapeut (Bart Hendriks) werkt zowel in de behandelkamer waar ruimte is voor onderzoek en uitspreken van privacy-gevoelige zaken maar hij werkt ook vaak in de grote oefenzaal waardoor sport specifieke bewegingen beter getraind kunnen worden. Onze sportfysiotherapeut is buiten het praktijkwerk eveneens werkzaam bij diverse sportverenigingen. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Daarnaast kan de sportfysiotherapie ingezet worden als onderdeel van een re-integratie- of revalidatietraject om mensen beter en sneller belastbaar te maken.

 

sportfysio