Oefengroepen

In de praktijk is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepstraining in onze oefenruimte. De maximale groepsgrootte is 8 personen. De groepstrainingen zijn in het leven geroepen om mensen met diverse klachten de mogelijkheid te geven buitenshuis te oefenen-op-maat zonder direct verplicht te zijn naar een fitnesscentrum te moeten gaan. De trainingen worden gegeven door in de praktijk werkzame therapeuten en er zal rekening gehouden worden met de bestaande
lichamelijke problematiek. Zo nodig zullen de oefeningen aangepast worden aan de
op dat moment actuele situatie. U hoeft dus nooit af te zeggen vanwege eventueel ontstane lichamelijke ongemakken. Er zal geoefend worden met materialen die thuis ook te gebruiken zijn zodat de mensen, naar eigen wens, de voor hen prettige en goed aanvoelende oefeningen ook thuis kunnen voortzetten.

Er bestaan meerdere oefengroepen met verschillende doelstellingen zoals
– het onderhouden en verbeteren van de algehele lichamelijke conditie (inclusief beweeglijkheid, kracht, stabiliteit en ontspanning)
– het verbeteren van de algehele ontspanning middels yoga- en meditatietechnieken
– specifieke trainingsgroepen voor mensen met lage rug- en/of nekklachten
– specifieke trainingsgroepjes voor mensen met COPD of perifeer vaatlijden

De kosten van de huidige groepstraining bedraagt 8,50 euro per training. Wij werken in een serie van 10 trainingen wat betekent dat U deze serie trainingen bij aanvang van Uw eerste opkomst geheel voldoet.
De specifieke trainingsgroepen worden door de zorgverzekeraar vergoed mits er daarnaast geen individuele fysiotherapie gegeven wordt.
Benodigdheden bij aanvang van de training:
– Sportschoenen voor binnengebruik (de zolen mogen niet afgeven)
– Uw sportkleding, gelieve U thuis om te kleden i.v.m. de beperkte omkleedruimte
– Een flesje water en een handdoek
Indien U interesse heeft in het volgen van onze groepstraining kunt U zich vandaag nog aanmelden.
Mailt u dan even naar de praktijk (afspraak@fysiotherapie-panken.nl) of bel naar 0475-311145 dan kan iemand van ons team ervoor zorgen dat uw aanmelding een feit wordt.