Bart Hendriks: BIG 69912106404

Sportfysiotherapeut en Algemeen Fysiotherapeut
Afgestudeerd in 2009 aan de Hogeschool Zuyd voor Fysiotherapie te Heerlen. Vervolgens gespecialiseerd in Sportfysiotherapie aan de IAS te Gennep en het NPI te Arnhem. Vanaf 2014 volgt Bart de verkorte upgrade tot Master of Science in de Sportfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort.
Bart heeft buiten de specialisatie sportfysiotherapie ook jarenlange ervaring als fitnessinstructeur en fysiotherapeut in het begeleiden van patiënten met belastbaarheidsproblemen (na blessures, operaties maar ook na bv een burn-out). Ook heeft hij veel ervaring in het behandelen en begeleiden van jonge sporters (12-18 jaar) met sportblessures.

Daarnaast is Bart zowel in 2010 als in 2012 als fysiotherapeut met het Nederlands Lacrosseteam mee geweest naar zowel het WK als het EK en geeft hij sportspecifieke trainingen.

Binnen de praktijk zal Bart vooral werkzaam zijn binnen het gebied van de sportfysiotherapie, het begeleiden van patiënten na orthopaedische operaties, het trainen van patiënten met belastbaarheidsproblemen en begeleiden van patiënten in re-integratietrajecten. Dit natuurlijk naast het reguliere fysiotherapie-werk.

Daarnaast geeft Bart ook Personal training aan mensen die oftewel (top)sporter zijn oftewel om andere redenen (re-integratie/revalidatie) graag een persoonlijk trainingsbegeleiding-traject volgen.

Wat betreft zijn hobby’s zijn die vooral op sportief gebied te zoeken. Hij heeft van zijn 12-e tot zijn 18-e jaar in de jeugdopleiding bij Fortuna gevoetbald. Daarna vond Bart zijn passie in het hardlopen en heeft hij zelfs halve marathons gelopen. Sinds enige tijd is hij terug bij een van zijn eerste passies namelijk tennissen bij RTC NIP in Roermond.

 

Bart Hendriks_IMG_4426